email facebook twitter

 

 

Ketels aan de kade

ketels aan de kade

Proef de historie!

Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus vindt de 5e editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kunt u de historie letterlijk proeven tijdens dit bijzondere evenement.

En aangezien we een reden voor een feestje hebben, pakken we dit jaar lekker uit!

Openingsavond 11 augustus (17.00 - 23.00)
De openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynplein) gaat op zaterdagavond al open. Ook dit jaar zullen we het festival openen met een te gek (dorps)feest! Altijd al eens in een herberg willen eten? Genieten van ambachtelijke 'Ketelkost' onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en troubadours! Ook zal er een heuse Delfshaven meezingavond plaatsvinden, met onder andere Joris Lutz, Jack Kerklaan en vele anderen.

Zondag 12 augustus (10.00 - 17.00)
Op de Stad & Streekmarckt vindt u vele kraampjes waar de stadsregio haar mooiste ambachtelijke waren presenteert. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten & drancken. Bezoek bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen.

Thema: 'Specerijen & Spijzen'
Dit jaar staat Ketels aan de Kade in het teken van het Rotterdamse specerij-verleden. Een breed thema met onderwerpen als koffie en thee, cacao, specerij-pakhuizen, en gerechten met specerijen uit Indië.

Aanmelden MARCKT:
Heeft u een mooi ambachtelijk product voor op de marckt? Meldt u zich dan aan via programma@ketelsaandekade.nl


Like ons op www.facebook.com/KetelsaandeKade

Volg ons op twitter!

Sfeerimpressie Ketels aan de Kade

We zien u graag op 11 en 12 augustus!

Ketels aan de kade 2016

Bezoekers wanen zich in lang vervlogen tijden met historische taferelen en door het natuurlijk decor van het gebied. Locatie voor Ketels aan de Kade is het pittoreske Historisch Delfshaven. Het was hier waar de haringhandel floreerde, de goederen voor de markt van Delft werden aangevoerd, later de jenever industrie opbloeide en waar nog tot op de dag van vandaag een stadbrouwerij gevestigd is. Het festival richt zich primair op historisch eten zoals dit in de periode tussen 1400-1900 voorkwam in Rotterdam.

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016