email facebook twitter

 

 

Ketels aan de kade

ketels aan de kade

Het is weer tijd voor Ketels aan de Kade; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kun je dit jaar op 10 en 11 augustus de historie weer letterlijk proeven! 

Zaterdag 10 augustus (17.00 - 23.00)

Ook dit jaar zullen we het festival openen met een te gek (dorps)feest op het Piet Heinsplein. Geniet met een kroes in den hand van live muziek en ambachtelijke 'Ketelkost' in de openluchtherberg.

Zondag 11 augustus (10.00 - 18.00)

Op de Stad & Streekmarckt vind je vele kraampjes met de mooiste ambachtelijke. Bezoek bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, middeleeuwse troubadours, exposities, proeverijen en nog veel meer.

Boter, Kaas & Eieren

Ketels aan de Kade staat dit jaar in het teken van boter, kaas en eieren. Heb je je ooit afgevraagd waarom Rotterdam een “Botersloot” heeft? En wist je dat er vanaf 1611 kazen verkocht werden op de Rotterdamse Kaasmarckt? We vertellen je alles over het boter, kaas en eieren verleden van de stad. 

Aanmelden MARCKT:

Heeft u een mooi ambachtelijk product voor op de marckt?
Meldt u zich dan aan via programma@ketelsaandekade.nl

Like ons op www.facebook.com/KetelsaandeKade

Volg ons op twitter!

400 jaar Pilgrim Fathers

Ook zal deze editie een voorloper zijn van 2020. Dan viert Rotterdam namelijk 400 jaar Pilgrim Fathers. De geschiedenis van de Pilgrim Fathers is nauw verweven met de stad Rotterdam. De oorsprong van de naam Pilgrims ligt zelfs in Delfshaven. Daar vertrok op 22 juli 1620 van de Middenkouskade een groep Engelse puriteinse calvinisten met de amper zeewaardige ‘Speedwell’ naar de Nieuwe Wereld.

In dat kader zullen in 2020 een aantal evenementen in en rondom Delfshaven worden georganiseerd. Uiteraard kan Ketels aan de Kade in deze niet ontbreken en zullen wij hierbij ons festivalthema aan wijden.

 

Sfeerimpressie Ketels aan de Kade

We zien u graag op 10 en 11 augustus!

Ketels aan de kade 2016

Bezoekers wanen zich in lang vervlogen tijden met historische taferelen en door het natuurlijk decor van het gebied. Locatie voor Ketels aan de Kade is het pittoreske Historisch Delfshaven. Het was hier waar de haringhandel floreerde, de goederen voor de markt van Delft werden aangevoerd, later de jenever industrie opbloeide en waar nog tot op de dag van vandaag een stadbrouwerij gevestigd is. Het festival richt zich primair op historisch eten zoals dit in de periode tussen 1400-1900 voorkwam in Rotterdam.

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016

Ketels aan de kade 2016